fbpx

Over bestellingen

Bestellingen worden doorgaans snel verzonden, meestal dezelfde dag nog, mits op voorraad. Afhankelijk van de snelheid van de pakketbezorgdienst, is het gemiddeld binnen 2 à 3 werkdagen binnen. Is een product niet voorradig dan ontvang je hierover bericht.

Normaal gesproken krijg je direct na je bestelling een bevestiging hiervan per mail. Het komt echter wel eens voor dat mensen deze niet ontvangen. Dit kan te maken met de afstelling van een spam-filter. Geen zorgen, de bestelling komt evengoed gewoon binnen en zodra deze bij de post wordt aangeboden, ontvang je een track en trace code van PostNL.

Mocht je bestelling om wat voor redenen dan ook niet aan je verwachtingen voldoen, dan mag je het -mits compleet en onbeschadigd- altijd terugsturen. Je ontvangt dan je aankoopbedrag terug. De verzendkosten komen wel voor eigen rekening.

Ja, dat kan. Op de afrekenpagina kun je aangeven op welk adres je bestelling bezorgd moet worden, ook als dat niet jouw eigen adres is.

Nee, de bestelling wordt geleverd met een pakbon. Hierop staan de bestelde producten en klantnaam, maar geen bedragen. 

Jazeker, dat kan. Geef dit dan aan ik het opmerkingenveld op de afrekenpagina. Mosamia voegt dan een feestelijk kaartje toe aan de bestelling met daarop jouw boodschap. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Over de mozaïekpakketten

Ieder pakket beschikt over een duidelijke instructie op papier en een voorbeeldfoto van het eindresultaat. Daarmee is het in principe voor iedereen mogelijk om het pakket te maken. Natuurlijk zijn er altijd individuele verschillen en zal dit niet voor iedereen opgaan. Neem bij twijfel gewoon even contact op met Mosamia, via email of per telefoon: 06-28703750.

Als je liever wilt zien wat je verwachten kunt van een mozaïekpakket, bekijk dan de instructievideo Hoe maak ik een mozaïekpakket.

De steentjes bestaan uit glasmozaïek, dat is zoals de naam al doet vermoeden, glas. Bij het knippen hiervan kunnen scherpe deeltjes vrijkomen. Het is dan ook wel van belang hier alert op te zijn. Door regelmatig splinters en afvalstukjes even weg te vegen van het werkvlak, beperk je het risico op glassplinters. 

Vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar zijn kinderen prima in staat om na wat oefening, met de wieltjestang om te gaan. Wel is het wenselijk dat een volwassene een beetje een oogje in het zeil houdt en kan helpen als dat nodig is. Met name bij het voegen achteraf, is de assistentie van een volwassene wel gewenst. Wees wel alert op scherpe stukjes die vrijkomen bij het knippen. Voor jonge kinderen of personen die om andere redenen liever niet knippen, zijn er ook diverse leuke pakketten beschikbaar, waarvoor geen tang nodig is. 

Leg de steentjes niet strak tegen elkaar, aangezien het na afloop gevoegd moet worden. Laat ongeveer 2 à 3 mm voegruimte tussen de steentjes. 

Als je gaat lijmen is het het makkelijkst om steeds wat lijm op de ondergrond te doen. De steentjes moeten goed hechten dus niet te weinig, maar ook niet zoveel dat ze in de lijm wegzakken.

Met de wieltjestang kun je eenvoudig glassteentjes knippen. Je knijpt het steentje vast tussen beide wieltjes, in het hart van het steentje. Knip je recht door dan krijg je twee halve steentjes. De meeste steentjes hebben een geribbelde onderkant. Knip haaks op de ribbels (dus niet met de ribbels mee) zodat je stukjes niet gaan kantelen. Wil je een driehoekje? Knip dan diagonaal door. Het resultaat zal in het begin misschien wat onregelmatig zijn, maar ook hier geldt: oefening baart kunst. En hou in het achterhoofd dat het handwerk is, dat mag best gezien worden. Bekijk het artikel werken met de wieltjestang voor een uitgebreidere instructie.

De gladde kant is altijd de bovenkant. De meeste steentjes hebben een geribbelde onderkant. Ronde glassteentjes (nuggets genoemd) zijn vaak een beetje bol aan de bovenkant en hebben een platte onderkant. In sommige gevallen is er geen duidelijk onderscheid (ovale vormen bijvoorbeeld) en maakt het dus niet uit welke kant je boven houdt.

De meeste mozaïeksteentjes worden geleverd op gaas. Omdat de steentjes los verwerkt worden zijn ze voor het gemak, al losgehaald van het gaas. Hierbij blijven soms wat lijmrestjes zitten. Dit is niet erg. Krijg je de steentjes daardoor moeilijk van elkaar af, week ze dan even los in warm water.

Het ophanghaakje is zelfklevend maar dit is beslist niet sterk genoeg om je mozaïekwerk te kunnen dragen. In de werkbeschrijving staat dan ook dat het verstandig is om deze met een sterke lijm even vast te zetten.

Stuur een mailtje naar info@mosamia.nl en geef aan om welk pakket het gaat, dan ontvang je per mail de instructies nog een keer. Je kunt ook de artikelen in de kennisbank raadplegen. Daarin wordt ook uitleg gegeven over het mozaïeken en het voegen van het werkstuk.

Werk je op een houten ondergrond, dan gebruik je het beste houtlijm. Ga je mozaïeken op glas of kunststof, neem dan bij voorkeur siliconenlijm. Voor mozaïeken op een basis als steen en beton, werkt een tegellijm of tegelpasta prettig.