Vragen over je bestelling

Wanneer kan ik mijn bestelling ontvangen?

Bestellingen worden doorgaans snel verzonden, meestal dezelfde dag nog, mits op voorraad. Afhankelijk van de snelheid van de pakketbezorgdienst, is het gemiddeld binnen 2 à 3 werkdagen binnen. Is een product niet voorradig dan ontvang je hierover bericht.

Hoe snel wordt mijn bestelling geleverd?

Bestellingen die voor 15 uur bij ons binnenkomen worden doorgaans nog dezelfde dag verzonden. Tenzij iets niet voorradig is. Voorzien wij dat het iets langer gaat duren, dan sturen wij daarover bericht.

Mag ik mijn bestelling terugsturen?

Mocht je bestelling om wat voor redenen dan ook niet aan je verwachtingen voldoen, dan mag je het -mits compleet en onbeschadigd- altijd terugsturen. Je ontvangt dan je aankoopbedrag terug. De verzendkosten komen wel voor eigen rekening.

Ik heb geen orderbevestiging in de mail ontvangen. Is mijn bestelling wel aangekomen?

Normaal gesproken krijg je direct na je bestelling een bevestiging hiervan per mail. Het komt echter wel eens voor dat mensen deze niet ontvangen. Dit kan te maken met de afstelling van een spam-filter. Check dus even je spambox. Zodra je bestelling voor verzending wordt aangeboden, ontvang je een track en trace code van PostNL.

Ik wil mijn bestelling bij iemand anders laten bezorgen. Kan dat?

Dat kan. Vink daarvoor op de bestelpagina het hokje aan met 'afwijkend afleveradres'.

Kan ik mijn bestelling op een afhaalpunt laten bezorgen?

Ja, wij werken met PostNL. Die heeft veel afhaalpunten, zodat je altijd wel ergens in de buurt je pakketje kunt ophalen, mocht je het niet thuis kunnen ontvangen.

Mijn bestelling is als cadeau bedoeld. Kan de ontvanger de prijs zien?

De producten hebben geen prijsstickertje. Wil je dat wij een kaartje met een persoonlijke boodschap namens jou toevoegen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld tijdens de laatste stap in het bestelproces.

Vragen over de mozaïekpakketten

Wat heb ik nog meer nodig bij een mozaïekpakket?

De mozaïekpakketten bevatten alles wat je nodig hebt, behalve gereedschap om te knippen. Dat is de wieltjestang. Die heb je bij veel pakketten nodig. Er zijn ook pakketten waarvoor je geen tang nodig hebt. Dit staat er altijd bij vermeld. Lijm en voegmiddel zijn altijd inbegrepen. Evenals de ondergrond, uiteraard voldoende mozaïeksteentjes en een duidelijke beschrijving.

Is werken met glasmozïek gevaarlijk?

Wanneer je de mozaïeksteentjes gaat knippen met een wieltjestang, kunnen daarbij scherpe stukjes vrijkomen. Wees daar wel voorzichtig mee. Het helpt om je werkvlak geregeld even schoon te vegen met een vochtig reinigingsdoekje. Die zijn ook fijn om erbij te hebben om lijmvlekken weg te poetsen.

Kan ik ergens zien hoe het moet?

Als je mozaieken nieuw voor je is, dan is het handig om eerst de artikelen in de kennisbank te bekijken. Daar vind je uitleg over hoe je knipt met de wieltjestang, hoe je een mozaïekpakket maakt en hoe het voegen in zijn werk gaat.

Voor welke leeftijd is mozaïeken geschikt?

Mozaïeken is voor alle leeftijden. Wel is het zo dat het werken met de wieltjestang niet voor iedereen te doen is. Oudere mensen hebben soms last van artrose in de handen, waardoor het knippen moeilijk is. Heel jonge kinderen zijn ook nog niet in staat om de wieltjestang te hanteren. Voor wie niet kan of liever niet wil knippen, zijn er gelukkig ook mozaïekpakketten waarvoor de tang niet nodig is.

Sommige mozaïeksteentjes in mijn pakket kleven aan elkaar. Is dit normaal?

De mozaïeksteentjes worden oorspronkelijk geleverd op gaas, papier of folie. Wij halen ze los, zodat jij gemakkelijk aan de slag kunt. Wel kunnen daardoor soms kleine restjes gaas of lijm aan de steentjes blijven zitten. Dit is niet erg. Je kunt het er eventueel makkelijk aftrekken, mocht het in de weg zitten. Zitten de steentjes erg aan elkaar geplakt? Week ze dan even los in warm water.

Er zit een ophanghaakje bij mijn pakket. Is dat sterk genoeg?

De meeste vlakke ondergronden bestaan uit 3 mm MDF. Dat is te dun om in te boren of te spijkeren. Daarom zit er een zelfklevend ophanghaakje bij. Maar dat is niet sterk genoeg om zo te gebruiken. Ons advies is om het haakje met sterke lijm vast te zetten op de achterkant.

Ik ben de werkbeschrijving die bij het pakket zat kwijt, maar ben nog niet klaar. Wat nu?

Stuur ons een mailtje en geef aan om welk pakket het gaat. We sturen je dan een pdf met de werkbeschrijving van jouw pakket. 

Vragen over mozaïeken in het algemeen

Ik heb een losse ondergrond en steentjes. Wat voor lijm moet ik gebruiken?

Kies de juiste lijm bij je ondergrond. Welke lijm geschikt is hangt af van de materiaalsoort. Er zijn vaak meerdere opties mogelijk maar algemeen geldt: houtlijm voor houten ondergronden, siliconenlijm voor glas, kunststof of metaal en tegelpasta voor ondergronden van steen en beton.

Hoeveel lijm moet ik gebruiken?

Dat is lastig te zeggen, niet te veel en niet te weinig. Gebruik je teveel lijm, dan gaan de steentjes erin 'zwemmen'. Ze glijden dan makkelijk steeds weg. Komt de lijm boven de steentjes uit, dan zit het het straks ook het voegen in de weg. Gebruik ook niet te weinig lijm. De steentjes moeten wel goed vast komen te zitten. De lijm droogt nooit meteen, dus je hebt tijdens het werken nog een best een poosje de tijd om de steentjes iets van plek te verschuiven als dat nodig is.

Hoeveel tussenruimte moet ik tussen de steentjes laten?

Het mozaïekwerk moet naderhand nog gevoegd worden. Daarom lijm je  de steentjes niet straks tegen elkaar, maar laat je er een beetje ruimte tussen. Hou ongeveer 2 mm aan. Dit luistert niet zo nauw. Belangrijker is dat je overal dezelfde voegbreedte aanhoudt, dat geeft het mooiste resultaat.

Hoe weet ik wat de onder- of bovenkant van de steentjes is?

Bijna alle mozaïeksteentjes hebben een ribbeltje of ruwere kant. Dit is altijd de onderkant. De gladde kant is dus de bovenkant. Bij sommige steentjes, zoals de ovale vormen bijvoorbeeld, is dit niet aan de orde en zijn beide zijden hetzelfde. Glittersteentjes willen tijdens de workshops nog wel eens ondersteboven in het werk belanden. Let daarbij dus even goed op; ze hebben een glazen toplaag, het glittertje zit dus op de bodem.

Ik heb een andere vraag ...

Heb je geen antwoord kunnen vinden op jouw vraag? Bel ons, stuur een mailtje of maak gebruik van de livechat. Je krijgt altijd snel antwoord. De gegevens vind je hieronder. 

Vragen over de workshops

Waar worden de workshops gegeven?

De workshops vinden plaats in Gorinchem. Op de begane grond is een werkruimte met een grote tafel waar we met acht mensen kunnen mozaïeken. Is de groep groter, dan kan ook op locatie een workshop gegeven worden. 

Hoe lang duurt een workshop?

Gemiddeld duurt een workshop 3,5 uur. Soms zijn we iets eerder klaar, maar soms loopt het ook een beetje uit als daarmee een werkstuk toch af komt.

Met hoeveel mensen kun je inschrijven?

Er kunnen maximaal acht personen deelnemen. In het workshop-overzicht zie per workshop het aantal nog beschikbare plaatsen.

Mag ik een eigen ondergrond meebrengen?

Dat mag altijd. Of het geschikt is of haalbaar in de tijd beoordelen we ter plekke.

Wat als ik mijn werkstuk niet af krijg?

Af en toe gebeurt het wel eens dat iemand het niet redt in de tijd. In dat geval krijg je steentjes mee om het thuis af te maken. Wel heb je, in de meeste gevallen, een wieltjestang nodig. Die kun je er dan bij kopen. Woon je dichtbij, dan mag je er ook eentje lenen.

Hoe kan ik inschrijven?

Via dit inschrijfformulier, je vind deze ook als je klikt op de knop 'inschrijven' in het workshop-overzicht. Bellen, chatten of mailen mag natuurlijk ook.

Wat kost een workshop?

De prijzen variëren van €35 tot €47, afhankelijk van de gekozen ondergrond. Meer informatie hierover vind je op de pagina workshops.