Mozaïeken is een populaire invulling voor een kinderfeestje. En dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat de meeste kinderen creatief zijn. Ze volgen heel gemakkelijk hun fantasie en beginnen onbevangen iets te maken. Natuurlijk zorg ik wel voor een beetje (bij)sturing waar nodig en indien gewenst bepalen we vooraf een ondergrond.
Een kinderfeestje zou geen feestje zijn zonder slingers en ballonnen. Daarom zorg ik voor een feestelijk versierde ruimte, met limonade en wat te snoepen natuurlijk.

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Mocht je nog iets anders willen weten bel of mail gerust.

Meest gestelde vragen


Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen meedoen?
De ervaring leert dat vanaf de leeftijd van 7 jaar kinderen prima in staat zijn om steentjes te knippen met een speciale mozaïektang en een leuk werkstuk te maken.

Hoeveel kinderen kunnen er meedoen?
Mijn workshopruimte is niet heel groot. Er kunnen maximaal 8 kinderen meedoen. Daarnaast ga ik ervan uit dat er 1 begeleider meekomt, maar dit hoeft niet perse. Het minimum aantal deelnemers is 4.

Welke dagen zijn beschikbaar?
In verband met gebruik van de workshopruimte voor andere werkzaamheden kunnen kinderfeestjes uitsluitend op de vrijdag of zaterdag geboekt worden.

Hoe lang duurt zo’n kinderfeestje?
Maximaal 2 uur. Afhankelijk van de wensen en afspraken kan dit variëren.

Wat maken kinderen tijdens een mozaïekfeestje?
De kinderen kunnen ter plekke een keuze maken uit verschillende ondergronden. Denk aan een diervorm, spiegel of hartje. Is het de bedoeling of wens dat ze allemaal hetzelfde gaan maken, laat het mij dan vooraf even weten.

Moet het werkstuk gevoegd worden?
Ja, na het mozaïeken moet het werkstuk ook gevoegd worden. Dit kan alleen niet meteen gebeuren omdat de lijm een langere droogtijd nodig heeft. Het voegen gebeurt daarom later thuis. Iedere deelnemer krijgt hiervoor instructies mee op papier (echt niet moeilijk!) en uiteraard de benodigde hoeveelheid voegmiddel.

Is werken met glasmozaïek niet gevaarlijk?
Het materiaal bestaat hoofdzakelijk uit glassteentjes. Die worden ook geknipt met een speciale mozaïektang. Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat iemand zich prikt aan een scherp stukje. Geen nood, een pleister is altijd bij de hand, maar wonderwel zelden nodig. Wel is het zo dat ik mozaïeken niet aanraad aan kinderen/mensen met bloedstollingsproblemen.

Is er gelegenheid voor cadeautjes vooraf?
Zeker, kan dit wel. Maar houdt er wel rekening mee dat dit van de beschikbare tijd afgaat om te mozaïeken. De een is sneller dan de ander, maar die 2 uur hebben we vaak echt wel nodig.

Wat kost een kinderfeestje?
Een kinderfeestje mozaïek kost €12,50 per deelnemer. Dit is uiteraard inclusief ondergrond en alle materialen en iets te drinken en te snoepen. Heb je speciale wensen, dan kan dat van invloed zijn op de prijs. Neem in dat geval even contact op, zodat ik een voorstel op maat kan doen.

Kinderfeestje plannen

Liever thuis met kids aan de slag met een mozaïekpakket?
Ook dat is mogelijk. Mosamia levert kant-en-klare pakketten, zodat iedereen iets leuks kan maken. Ook is het mogelijk om de vorm uit de pakketten los te bestellen met een mixzakje mozaïeksteentjes, zodat de vorm naar eigen inzicht beplakt kan worden.